• Hem
  • Nike Invincible 3: Test & Recension

Nike Invincible 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Invincible 3:

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är en otroligt mjuk, maximalt dämpad löparsko som ger mer studs och energiåtergivning än någon annan max-dämpad tränare på marknaden. Version 3 har ett nytt Strobel-foder under innersulan som ger en fastare och mer stabil löpning med mindre energiåtergivning. Den har också en längre klackklämma för att förbättra stabiliteten, men det kan vara problematiskt för löpare med breda eller platta fötter. Den är också betydligt tyngre än tidigare versioner. Med Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 får du en tränare som ger dig maximal dämpning och energi, men samtidigt en stabil och pålitlig löpning. Upplev kraften och komforten med Invincible Run Flyknit 3 på dina fötter!

Fördelar

- Snygg och stilren design
- Maximal dämpning för länge löprundor
- Enkel att sätta på och ta av

Nackdelar

- Inte särskilt greppvänlig
- Inte så bekväm

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

6.0

Grepp

5.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

6.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Är du redan en fan av Nike ZoomX Invincible Run Flyknit? Älskade du de första två versionerna men önskade att de var lite mer stabila? Då kan Invincible Run Flyknit 3 vara skon för dig. Men för de med breda fötter eller de som gillar en minimalistisk, fast löpkänsla, bör kanske överväga ett annat alternativ.

Första intrycket

Vid första anblicken noterade jag att Nike har vidtagit betydande steg för att modifiera utseendet på dessa skor jämfört med de tidigare versionerna. Mellansulan är nu bredare och har mer skum, vilket bidrar till en större stapelhöjd. Invincible Run 3 är tyngre än sin föregångare med 1,1 oz (32 g) och har en stackhöjd på 40 mm i hälen och 31 mm i framfoten, vilket är en ökning med 3 mm på båda ställen.

Passform

När det gäller storlek passade Invincible Run 3 perfekt i min normala storlek, en förbättring från föregångaren som tenderade att känna sig något stor. Min första körning, en 9 km löpning i lugnt tempo, avslöjade två tydliga skillnader jämfört med tidigare versioner. För det första var den nya hälklämman, som sträcker sig till mellanfoten, märkbart irriterande på sidorna av mina fötter. För det andra, trots att den fortfarande var oerhört väl dämpad, kändes Invincible Run 3 mer solid under foten och mindre studsigt – det var mindre av det roliga som de tidigare versionerna erbjöd.

Översyn av Ovandel

När det gäller ovandelen har Nike gjort några tydliga ändringar från de tidigare versionerna. De har bytt ut den vadderade tungan för en icke-kilad variant, men jag upplevde fortfarande ingen tungglidning. Denna förändring gör att ovandelen känns tunnare och mer ventilerande, vilket är ett plus för varmare väder. Mesh-materialet känns mjukare och har bättre ventilation jämfört med tidigare versioner.

Passform och komfort

Invincible Run 3 har en mer strömlinjeformad passform än tidigare versioner. Om du har breda fötter kan den smala mellanfoten orsaka problem, men framfoten och tåboxen har normal bredd. Trots den något snävare passformen finns det ingen anledning att ändra din vanliga storlek.

Mellansula

Mellansulan i Invincible Run 3 har genomgått en betydande metamorfos. Till att börja med har Nike gjort mellansulan bredare och tillsatt mer skum, vilket ökar skons stackhöjd. Dessa ändringar i designen har resulterat i en fastare, mer stabil körning, vilket kommer att tilltala löpare som föredrar en mer kontrollerad upplevelse.

En stor skillnad är införandet av ett vitt strobelfoder, placerat mellan dina fötter och det mjuka ZoomX-skummet. Detta extra lager förhindrar att dina fötter sjunker djupt in i skummet, vilket resulterar i en mer stabil och kontrollerad känsla under löpningen. Som ett resultat har den energifyllda ZoomX-upplevelsen förändrats och kan kännas mer dämpad.

Invincible Run 3 skiljer sig dock fortfarande från mängden med sin extremt mjuka känsla. Den känns bäst när du springer i en takt långsammare än 5:30 minuter per km. På grund av den höga energiåtergivningen i mellansulan kan du dock enkelt öka tempot vid behov.

Yttersula

Yttersulan på Invincible Run 3 fortsätter att använda ett mycket tunt, mjukt gummi, vilket bidrar till skons övergripande mjukhet. Det bör dock noteras att det finns mindre gummi på mellanfotsområdet jämfört med tidigare versioner. Detta minskar skons hållbarhet något. Dessutom, de små knopparna som sticker ut från gummiet, är mycket mjuka och har inte det bästa greppet på våta ytor.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 – Slutsatser

Invincible Run 3 har många starka sidor. För det första har den en bekväm och väl passande ovandel. Den har också en utmärkt energiåtergivning och är fortfarande extremt mjuk, även om den känns lite fastare än tidigare modeller. Skon har också en snygg, modern design.

Men det finns också nackdelar. Till att börja med är den nya versionen tyngre än Invincible Run 2. Dessutom, den längre hälklämman kan sticka in i sidorna på fötterna, vilket kan vara obehagligt, särskilt för löpare med platta fötter. Slutligen är hälspärren inte lika säker som i tidigare versioner.