• Hem
  • Nike Juniper Trail 2: Test & Recension

Nike Juniper Trail 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Juniper Trail 2:

Nike Juniper Trail 2 är en nykomling som vi inte kunde motstå att närmare undersöka och recensera. Juniper Trail-serien gjorde sin debut 2022 som en instegsmodell för terränglöpning, liknande ASICS Venture och New Balance Nitrel. Det låga priset på $70 lockade säkerligen de som letade efter en pålitlig vardagssko som även fungerar bra på stigarna. Om första upplagan hade en klassisk look, så är den andra, som släpptes 2023, en mer modern tolkning av samma koncept. Precis som med andra budgetserier har Nike skapat en pålitlig och snygg sko som är tillverkad av grundläggande material och är mycket mångsidig. Med Nike Juniper Trail 2 får du en pålitlig och prisvärd sko som tar dig bekvämt genom både vardag och terräng.

Fördelar

- Snygg modern design
- Hög slitstryka
- Mångsidig konstruktion

Nackdelar

- Hög sula för trailrunning

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Första intrycket

Paret som jag provade var i färgen ’sandrift’, vilket var en av de första i denna andra serie av Nike Juniper Trail. Dessa skor är en del av Nikes ’Move to Zero’-kampanj, precis som Crater Impact-modellen, vilket betyder att skorna innehåller vissa återvunna material. I synnerhet består 8% av yttersulan av Nike Grind-material.

Skorna är visuellt tilltalande och relativt lätta. De passar bra i storlek, med gott om utrymme i tåboxen, till och med för någon med bredare fötter som jag själv. Initialt kan sulan kännas lite styv, men den blir mer bekväm efter en kortare inslipningsperiod.

Ovandel

Ovandelen på Nike Juniper Trail 2 är tillverkad av en blandning av material, inklusive mesh, ripstop nylon, syntetiska överlägg och syntetiskt läder. Materialen är ordnade så att skon erbjuder god andningsförmåga i tåboxen samtidigt som den ger bra skydd och stabilitet på sidorna. Precis som i den första versionen av skon har Nike använt Flywire-kablar för att koppla ihop snörningssystemet med sulan, vilket ger en säker passform.

Jag uppskattade verkligen det snygga utseendet på dessa skor, vilket kändes mer som en casual sko än en traditionell trailsko. Detta kommer troligtvis att uppskattas av den avslappnade köparen mer än den erfarna trailrunnern.

Sula

Sulan på Nike Juniper Trail 2 är ganska enkel och består av ett tätt skum som ger bra komfort. Detta skum är dock högt staplat, vilket ger skorna ett modernt utseende men minskar deras respons och stabilitet. För att kompensera för bristen på stabilitet har Nike lagt till en TPU-bit i mitten av skon.

Stötdämpningen i hälen är ganska bra, men med ett häldropp på cirka 8-9 mm kan skorna kännas lite klumpiga för vissa. För de som behöver mycket stöd kan dessa skor fungera utmärkt som vardagsskor. Yttersulan har medelstora klackar som ger lite grepp, men inte tillräckligt för mer robust terräng.

Slutsats

Sammanfattningsvis ger Nike Juniper Trail 2 intrycket av att vara en sko designad för den avslappnade trail-löparen som söker efter en mångsidig sko. Med detta kan Nike ha avvärjt de mer erfarna löparna som tenderar att välja de mer prestandaorienterade, dyrare trailskorna.