• Hem
  • Nike Pegasus Trail 4: Test & Recension

Nike Pegasus Trail 4: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Pegasus Trail 4:

Nike React Pegasus Trail 4 är en mångsidig trailsko som utmärker sig på en mängd olika underlag - från väg till de flesta trailområden (så länge det inte är för tekniskt).

Fördelar

- Mycket slistarka och hållbara
- Mångsidig modell som klarar olika väderförhållanden och underlag
- Säker passform

Nackdelar

- Smal tåbox
- Sämre greppförmåga på hal sten

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Nike React Pegasus Trail 4 är en solid allroundsko som kan hantera både väg och stig. Från designen till prestandan, dessa skor lyckas med att ge ett tillfredsställande svar på löparens behov. Oavsett om du är en casual joggare eller en erfaren löpare, finns det mycket att älska med dessa skor.

Första intryck

När jag först öppnade lådan, fann jag att utseendet på skorna var både stiligt och funktionellt. Designen har förbättrats jämfört med den tidigare modellen, Nike Trail Pegasus 1, vilket gör den till en mer attraktiv löparsko. Skorna väger också mindre än sin föregångare, främst på grund av en minskad stapelhöjd.

När jag först satte på mig skorna noterade jag att passformen kändes säker, även om det inte fanns mycket extra utrymme i tåboxen. Snörningen är designad för att skapa en tät och säker passform, vilket gör att löpningen känns mer stabil.

Prestanda och komfort

Nike React Pegasus Trail 4 utmärker sig verkligen när det kommer till löpning. Dess mångsidighet gör den lämplig för både väg och spårlöpning, vilket innebär att du kan använda den på olika typer av terräng. Det bör dock noteras att skorna kanske inte är det bästa valet för teknisk terräng eller för långdistanslöpare som behöver en rymligare tåbox.

En av de mest imponerande aspekterna av dessa skor är dämpningen. Det är tillräckligt tjockt för att ge något skydd på stigarna, men inte så mycket att det kompromissar med stabiliteten. Ovandelen är också robust och tillräckligt styv för att ge ett visst skydd för ovansidan av foten, vilket kompletterar tåhättan i gummi.

Skydd

När det gäller skydd, gör Pegasus Trail 4 ett bra jobb för sitt syfte – väg till spår och icke-teknisk spårterräng. Den översta delen är mer robust än en vanlig väg löparsko, och tåhättan ger ett gott skydd. Skon saknar dock en stenplatta, vilket gör den något känsligare för faror under foten som stenar och rötter.

Hållbarhet

Hållbarheten hos Nike React Pegasus Trail 4 är också ett starkt plus. Efter att ha sprungit över 70 kilometer i dessa skor på olika terränger, har de knappt några tecken på slitage. Detta gör dem till ett utmärkt val för löpare som letar efter en sko som kan hålla många mil.

Responsivitet och snabbhet

När det gäller snabbhet och respons, Pegasus Trail 4 levererar på ett bra sätt. De är utformade för att hantera snabb terräng, men jag tycker att de fungerar bäst för träning i moderat tempo. Nike React foam-mellansulan ger en smidig, fjädrande löpning som minimerar trötthet över milen.

Slutsats

Nike React Pegasus Trail 4 är en utmärkt sko för dem som söker ett par som fungerar både för väg- och terränglöpning. De erbjuder inte bara utmärkt prestanda och komfort, men deras hållbarhet garanterar att de kan hantera många mils körning.

Även om yttersulan kan lämna lite att önska när det kommer till grepp och skydd på stenig eller brant terräng, excellerar de på andra ytor. Med dessa skor kan du njuta av en responsiv och pålitlig körning på vägen och på mindre brant gräs, jord och hårdpackad snö.

Om du letar efter en allround löparsko som är både tillförlitlig och hållbar, är Nike React Pegasus Trail 4 definitivt ett alternativ att överväga.