• Hem
  • Nike React Infinity 3: Test & Recension

Nike React Infinity 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike React Infinity 3:

Nike React Infinity Run Flyknit 3 är en neutral, maximalt dämpad tränare som känns som en stabilitetssko på grund av sina stabilitetsfunktioner, inklusive bågstöd och en plastklack. Den är bäst lämpad för lugna, återhämtnings- och långdistanslöpningar på grund av sin höga dämpning och sin mjuka rullning. Version 3 har en uppdaterad ovandel som känns tjockare samt en ny Strobel-foder som ger en något fastare löpkänsla. Med Nike React Infinity Run Flyknit 3 får du en tränare som ger dig maximal komfort och stabilitet, oavsett om det är en enkel återhämtningsrunda eller en långdistansutmaning. Ge dig själv fördelen av överlägsen dämpning och stabilitet med Infinity Run Flyknit 3!

Fördelar

- Väldigt hög grad av dämpning
- Tjockare och mer slitstark toppsida
- bra stabilitet

Nackdelar

- Tunga
- Blir lätt varma och svettiga

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Infinity Run är kanske en av de mest igenkännliga löparskorna från Nike, och med god anledning. Nu i sin tredje generation fortsätter denna sko att sätta ribban för prestanda och komfort inom löpningen. Men är det tillräckligt bra för att rättfärdiga tre raka års lansering utan stora förändringar i sulkonstruktionen? Låt oss dyka in.

Konstruktion och design

Infinity Run 3 bibehåller sin föregångares design, med den nuvarande modellen som bara erbjuder några mindre förändringar. Mest märkbart är ovandelns uppdateringar, vilka även om de ger en robustare och mer hållbar känsla, äventyrar skons andningsförmåga något. Utseendemässigt kan det vara svårt att skilja denna version från den föregående vid första anblicken. En personlig favorit är dock den nya lanseringsfärgen som påminner om en vattenmelon – en trevlig uppfriskande touch.

Passform och komfort

Passformen i Infinity Run 3 är trogen storleken och erbjuder en bekväm och säker passform. Ovandelen känns mer strukturerad än förra årets version och anpassar sig smidigt efter fotens form, vilket är uppskattat av löpare med större fotvolymer. Hälkappan på Infinity Run 3 är också en förbättring från förra modellen, med en större och fastare design som förbättrar hälens grepp.

Prestanda och erfarenhet

Min första upplevelse med att springa i denna sko var en lätt 9 km runda. Mina initiala observationer var att Infinity Run 3, trots den tjockare ovandelen, levererade en bekväm och tillfredsställande löpupplevelse. Löpningen kändes mjukare och mer kontrollerad än föregångaren, och de mjuka övergångarna tack vare en densitets mellansula bidrog verkligen till en behaglig upplevelse. I jämförelse med den tidigare modellen är Infinity Run 3 något fastare men samtidigt mer effektiv. Dock, förvänta dig inte samma energiåtergivning eller livlighet som du kanske är van vid från andra skor som Nikes Invincible Run 2. Däremot, Infinity Run 3 är fortfarande en bra sko för enklare och återhämtande löprundor.

Slitstyrka och hållbarhet

Infinity Run 3 är konstruerad för att vara hållbar och erbjuder god prestanda för långväga löpare. React-skummet komprimeras inte mycket under belastning, vilket betyder att skon inte förlorar sin dämpning snabbt. Detta, tillsammans med en hållbar och greppvänlig yttersula, gör Infinity Run 3 till ett ett utmärkt val för långsam, återhämtningslöpning på grund av dess djupa, bottenlösa dämpning, men det finns bättre alternativ tillgängliga idag om du letar efter ett par mjuka, maxdämpade löparskor.

Sammantaget är Infinity Run 3 ett säkert kort, men det är inte en sko som kommer att överraska dig med något nytt eller innovativt. Om du är ett fan av de tidigare versionerna och letar efter en liknande upplevelse, kommer den här skon att uppfylla dina förväntningar, men om du letar efter en sko med mer energiåtergivning och en mer andningsbar överdel kan du behöva titta på andra alternativ.

Sammanfattning

Infinity Run 3 är ett pålitligt, men ganska ordinärt val när det gäller maxdämpade löparskor. Dess styrkor ligger i dess djupa, bottenlösa dämpning, stabilitet och bekväma passform, medan dess nackdelar inkluderar en ovandel som inte andas väl och brist på energiåtergivning. Med andra ord, det här är en sko som får jobbet gjort, men inte mycket mer än så.

Infinity Run 3 är bäst för långsamma, enkla och återhämtande löprundor, men det är inte den bästa skon för tempolopp eller intensiva träningspass på grund av dess vikt och värme. Den stabila plattformen och de djupa dämpningsegenskaperna gör det till ett bra val för löpare med neutrala till överpronationsstilar, särskilt för de med höga bågar.

Om du letar efter en mer dynamisk, energigivande och mjukare sko, kan du behöva titta på andra alternativ. Men om du är ett fan av de tidigare versionerna av Infinity Run och letar efter en liknande löparupplevelse, kommer den här skon att uppfylla dina förväntningar.