• Hem
  • Nike Revolution 6: Test & Recension

Nike Revolution 6: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Revolution 6:

Nike Revolution 6 är en prisvärd löparsko som är ett fantastiskt val för personer som vill komma tillbaka till löpningen eller är nya inom sporten. Den erbjuder övergripande komfort med en flexibel löpning. Med Nike Revolution 6 får du en pålitlig och bekväm tränare som hjälper dig att komma igång och ta dina första steg mot dina löpmål. Ta steget och upplev friheten och komforten med Revolution 6 på dina fötter!

Fördelar

- Budgetvänligt alternativ
- Hög bekvämlighet
- Mångsidig design som kan användas till vardagsbruk

Nackdelar

- Ingen avancerad teknologi för att förbättra din löpning

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

6.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

7.0

Totalt

7.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Nike Revolution 6 är en instegsmodell för löparskor som täcker alla grundläggande behov för en löpare.

Den prisvänliga karaktären betyder inte att den saknar i kvalitet eller funktion. För det pris du betalar tror jag att den är mycket väl värderad, och det skulle vara svårt att hitta en annan sko som erbjuder samma värde.

Jämförelser

En sko som liknar Nike Revolution 6 i Nike-familjen skulle vara Winflo 8. Båda skorna erbjuder en bekväm körupplevelse till ett överkomligt pris. Winflo 8 fanns tidigare i en ””bred”” version, men i sin senaste iteration erbjuds bara ett alternativ nu. Revolution 6, å andra sidan, erbjuder ett ””brett”” alternativ, vilket kan vara en faktor att överväga när du väljer mellan de två.

Om vi jämför med skor från andra märken, skulle jag säga att Revolution 6 liknar New Balance Fresh Foam Roav.

Teknologi och design

Revolution 6 har inte så mycket ny teknik. Den erbjuder en enkel design, flexibilitet och vad Nike kallar en ””intuitiv touch””. En intressant faktor är att Nike har börjat använda återvunna material i mer av sina skor, inklusive Revolution 6, vilket består av 20% återvunnet material.

Nike verkar vara engagerade i hållbarhet, och säger: ””Ett av de största stegen på vår resa mot noll koldioxidutsläpp och noll avfall är att välja våra material eftersom de står för mer än 70% av en produkts fotavtryck.”” Detta är en aspekt som jag verkligen kan stödja och skulle beakta när jag bestämmer mig för att köpa den här skon igen.

Första intrycket

När jag först öppnade lådan för Revolution 6, var min första tanke inte något särskilt. Det är en grundläggande sko som inte har några distinkta funktioner. Men trots det är det en av de mest prisvärda skorna Nike erbjuder, och den ger utmärkt värde för pengarna.

Den är något snäv runt mittfoten, men lossnar ganska snabbt. Min första löpning i skorna var på ett löpband, och jag märkte genast hur bekväm och andningsbar ovandelen kändes.

Mellansula och yttersula

Revolution 6 har en omdesignad mellansula i EVA-skum som är dämpad och stödjande. Den är inte specifikt namngiven eftersom den är i den lägre änden av Nikes prisklass, men det gör den inte mindre effektiv. Skon ger dig hela dagen komfort, och du kommer att märka stabiliteten när du springer.

Yttersulan är datorgenererad, designad för att ge en naturlig känsla med full flexibilitet och dämpning. Den har också ett utmärkt grepp, vilket jag kunde uppleva när jag testade skorna i regniga förhållanden och inte hade några problem med att halka.

Ovandel

Ovandelen på skon är gjord av mesh. Detta är ett enkelt nät som sträcker sig över hela skon, vilket tillåter det att form efter din fot. Det kändes lite tätt runt mittfoten i början, men det blev snabbt bekvämare. Snörena är tillverkade av 100% återvunnet material. De orsakade några olägenheter på ovansidan av mina fötter i början, men efter några justeringar kändes de bra.

Sammanfattning

Nike Revolution 6 är en sko som jag kan garantera att du kommer att känna att dina pengar var väl spenderade. Det är en minimalistisk löparsko som är ett utmärkt val för nybörjarlöpare. Den övergripande designen av Revolution 6 kanske inte har några extra krusiduller, men den erbjuder total komfort och andningsförmåga, vilket gör dem perfekta för varmare dagar.

Totalt sett, om du är en ny löpare som söker en grundläggande, prisvärd och funktionell löparsko, är Nike Revolution 6 definitivt ett alternativ värt att överväga. Dess åtagande att använda återvunna material tillför också extra värde, och är ett steg i rätt riktning mot mer hållbara löparskor.