• Hem
  • Nike Run Swift 2: Test & Recension

Nike Run Swift 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Run Swift 2:

Nike Run Swift 2 kombinerar överkomligt pris, komfort och stil i en snygg förpackning. Denna instegsmodell sko har imponerande element och funktioner som ger den en exklusiv look och känsla, utan att tömma plånboken. Höj din löpning till nästa nivå med Nike Run Swift 2 och upplev den perfekta balansen mellan prestanda och värde.

Fördelar

- Bra andningsförmåga
- Bekväm passform med extra bred tåbox
- Relativt slitstarka, särskilt för priset

Nackdelar

- Relativt stela
- Något tunga

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Passform och design

Den omtalade Nike Run Swift 2 erbjuder en anpassningsbar och bekväm upplevelse. Trots att den är smal i mellanfoten, något som kan vara en utmaning för löpare med breda fötter, kompenserar skon med en oväntat generös tåbox. Med en bredd på 99,3 mm jämfört med genomsnittsskornas 98,4 mm, erbjuder den tillräckligt med utrymme för en mängd fotformer. Den smalare hälen, på 74,8 mm (genomsnittet ligger på 75,4 mm), förstärker skons strukturerade passform.

Ett annat imponerande inslag är webbing-snörningsstrukturen, vilket säkerställer en tight lockdown och effektivt eliminerar fotglidning inuti skon. Skon komplettas av den helkilade plösen som hjälper till att omfamna din fot, vilket leder till en tight och säker passform som minimerar onödig rörelse.

Komfort och dämpning

Trots sin position som en budgetsko, levererar Nike Run Swift 2 en bekvämlighetsgrad som överträffar sin prisklass. Skon känns lyxigare än dess prislapp skulle antyda, med en vadderad fotledskrage och tunga som omsluter din fot utan att skapa tryckpunkter.

När det gäller dämpning, levererar skon ett tillfredsställande stöd med sina 33,7 mm skum under hälen och en minimal drop på bara 7,5 mm. Skummet, trots att det är extremt hårt vid 26,0HA (genomsnittliga skor är 22,8HA), ger gott om dämpning och eftergivlighet.

Löpupplevelse och flexibilitet

Nike Run Swift 2 hamnar precis i mitten av styvhetsskalan, med en mätning av 39,5N i våra tester, vilket ligger i linje med genomsnittliga skor (38,8N). Skon kommer därför inte att överraska de flesta löpare.

Skon erbjuder en mer klassisk löpupplevelse, som är tät och konsekvent. Det är inte den mest responsiva eller fjädrande skon på marknaden, men för dem som kommer från äldre skomodeller kan detta vara en fördel, eftersom det inte krävs någon anpassningsperiod. Med tanke på detta, är skon mest lämplig för avslappnade löpturer eller som en stilfull stadssneaker.

Nike Run Swift 2 imponerade också i våra frystester, där flexibiliteten endast påverkades med 3% jämfört med genomsnittsskon som blev 35,3% styvare vid låga temperaturer.

Vikt

Med en vikt på 291 g (10,3 ounce), är Run Swift 2 inte den lättaste skon på marknaden. Denna ökade vikt bidrar dock till dess stabilitet och robusthet, även om den kanske inte är det bästa valet för snabba löppass.

Hållbarhet och grepp

När det gäller hållbarhet och grepp står Nike Run Swift 2 starkt. Skon har många svetsade överlägg på ovandelen som bidrar till dess hållbarhet och skyddar mot nötning. Den helgummierade yttersulan är tjockare än genomsnittet, på 4,4 mm jämfört med genomsnittliga yttersulor på 3,5 mm. Dessutom är gummit fast vid 88,5HC på durometern, jämfört med ett genomsnitt på 80,5HC. Dessa faktorer innebär att skon borde slitas långsamt och ha en lång livslängd.

Yttersulan är också försedd med 2,2 mm dobbar, vilket ger extra grepp i varierad terräng. Denna sko känns därför bekväm både på trottoarer och milda grusvägar.

Andningsförmåga

En annan fördel med Nike Run Swift 2 är dess överraskande goda andningsförmåga. Tack vare sin breda mesh-konstruktion, och trots en tjock plös på 9,0 mm, upplevs skon inte som varm under löpning.

Säkerhet på natten En svag punkt med många budgetskor, inklusive Nike Run Swift 2, är avsaknaden av reflekterande element. Om du löper i mörka förhållanden bör du vara extra försiktig eller lägga till egna reflektiva tillbehör.

Prisvärdhet och sammanfattning

För en konkurrenskraftig prislapp, erbjuder Nike Run Swift 2 ett imponerande värde. Den är bekvämare och mer sofistikerad än många av sina konkurrenter inom samma prisklass. Dess klassiska och raffinerade stil är också ett plus.

Sammantaget erbjuder Nike Run Swift 2 en stark blandning av komfort, hållbarhet och prisvärdhet. Om du söker en enkel vardagssko eller ett par prisvärda sneakers för stan, är Run Swift 2 definitivt värd att överväga.