• Hem
  • Nike Tempo: Test & Recension

Nike Tempo: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Tempo:

Nike Tempo är tänkt att vara ersättaren till Pegasus Turbo 2 och en träningskamrat till Alphafly Next%. Med sin unika och högt responsiva löpning ger Tempo en mycket distinkt upplevelse. Den har en betydligt fastare löpning än Pegasus Turbo 2 och kan kännas lite för fast för lugna löpningar och maratontempo. Den är bäst lämpad för snabba löpningar på sträckor upp till 15 kilometer. Med Nike Tempo får du en löparsko som tar dig snabbt framåt med sin responsiva och distinkta löpning. Ta steget och upplev kraften och hastigheten med Tempo på dina fötter!

Fördelar

- Bekväm och perfekt passform
- Explosiv känsla i framfoten
- Slitstark sula

Nackdelar

- Dyrare alternativ
- Känns inte lika bekväm under långsammare hastigheter

Vårt Betyg

Värde

6.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Tempo Next% är en av årets mest efterlängtade löparskor och utan tvekan den sko som jag har sett mest fram emot. Även om namnet kanske inte är speciellt spännande, har skon själv ett rykte om sig att vara full av innovation och potential. Så, levererar den på hype? Jag tog dessa skor ut för flera löpningar för att ta reda på det.

Första intryck

I handen känns Tempo Next% både snygg och premium, precis som en Apple-produkt. Skon innehåller en mängd olika Nike-teknik, inklusive två olika skum, en kompositplatta och tjocka luftkuddar. När jag böjde skon för att testa styvheten hos kompositplattan blev jag förvånad över hur flexibel den var – mycket mer flexibel än många andra kolfiberplattor jag har testat.

Sula

Den första löprundan i dessa skor kändes mycket fastare än förväntat. Trots det mjuka och bouncy ZoomX-skummet i handen var löpningen fast och fjädrande. Denna fasthet kom dock till sin rätt vid snabbare träningspass under 5,30 per kilometer. Skons fasta karaktär hindrade mig dock från att springa längre än 15 kilometer på en och samma runda.

Överdel

Överdelen på Tempo Next% passar mig perfekt och jag uppskattar verkligen att ha den på mig. Den har en bootie-konstruktion som består av en genomskinlig Flyknit-överdel med hög densitet i fram- och mellanfoten. Hälmaterialet är tjockare och inte genomskinligt, vilket bidrar till en övergripande känsla av stabilitet och struktur. Passformen på ovandelen är trogen storleken och mycket bekväm.

Slutsats

Så, är Tempo Next% en bra ersättare för Pegasus Turbo 2? Nej, det är den inte. Löpare som älskade det supermjuka, superlätta paketet i Pegasus Turbo 2 kommer att bli besvikna över den fasta, klumpiga löpningen i Tempo Next%. Är Tempo Next% en bra träningskompis till Alphafly Next%? Inte riktigt. Även om de har en liknande löpning, känns Tempo inte lika dämpad och responsiv som Alphafly på grund av avsaknaden av den styva kolfiberplattan.

Tempo är en riktigt rolig sko att springa snabba pass i men problemet är att den är tänkt att vara en daglig träningsko. För mig måste min dagliga träningssko vara mer förlåtande och mer mångsidig. Jag uppskattade dock verkligen att springa i Tempo Next% och ser fram emot att se hur Nike kan förbättra denna modell i framtiden.