• Hem
  • Nike Vaporfly 3: Test & Recension

Nike Vaporfly 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Vaporfly 3:

Nike ZoomX Vaporfly 3 är en mjuk och fjädrande supersko som är bäst lämpad för maratonlopp. Den erbjuder inte lika mycket fartshjälp som andra kolfiberbaserade toppskor på grund av sin mjuka framfotsrullning, men den är otroligt lätt och extremt bekväm. Version 3 har förbättrats på flera områden, inklusive stabilitet, dämpning och vikt. Framfoten är mjukare, vilket gör att den inte känns lika snabb som Vaporfly 2, men den ger en lyxigare löpning och mer komfort under långa lopp. Med Nike ZoomX Vaporfly 3 får du en löparsko som tar din maratonprestation till nya höjder. Ge dig själv fördelen av en mjuk och fjädrande löpning med Vaporfly 3 och upplev kraften i varje steg!

Fördelar

- Bra stabilitet och dämpning för längre distanser
- Mycket bekväm passform
- Bra andningsförmåga
- Extremt lätta

Nackdelar

- Dålig slitstyrka

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

5.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Har du sprungit något lopp under de senaste tre åren? Då har du med stor sannolikhet sett en hel del Vaporflys på startlinjen. De har blivit omskrivna som ’superskor’ och har på många sätt blivit standardvalet för maratonlöpning. Den mest framträdande frågan är dock, är Nike ZoomX Vaporfly 3 verkligen så bra som de sägs vara? Här kommer vi att gå igenom alla detaljer om dessa populära löparskor.

Första intryck

Vid första anblick var det klart att Nike har lagt stor vikt vid detaljer på Vaporfly 3. Specifikationerna för varje komponent var noggrant angiven på skons yttersula och tungan var prydd med små, snygga symboler.

Mitt första träningspass med dessa skor bestod av 10 x 1 kilometer intervaller. Det första jag noterade var hur mycket mer stabil Vaporfly 3 kändes jämfört med dess föregångare. Skon kändes också mjukare, vilket ledde till en mindre framträdande framåttippande känsla.

Ovandel

Den nya ovandelen i Vaporfly 3 är mer anpassningsbar än föregångaren, vilket ger en bekvämare passform. De större hålen i Flyknit-materialet ger dessutom bättre ventilation än tidigare versioner.

Sula

Den uppdaterade sulan på Vaporfly 3 ger en mycket bättre upplevelse för långdistanslöpning jämfört med tidigare modeller. Den extra dämpningen och förbättrad stabilitet, i kombination med den minskade vikten, skapar en ””supersko””-upplevelse som är svår att slå.

Slutsats

Nike ZoomX Vaporfly 3 är en imponerande sko som erbjuder en betydande förbättring gentemot dess föregångare. Skon är lättare, mer stabil och har bättre dämpning, men detta kommer på bekostnad av dess hållbarhet.

Personligen föredrar jag Vaporfly 3 över både Vaporfly 2 och Alphafly 2. Den bredare basen och större långdistanskomfort gör Vaporfly 3 till ett självklart val för mig. Sammanfattningsvis, för den som söker en stabil, bekväm och lätt löparsko för långa lopp är Nike ZoomX Vaporfly 3 ett utmärkt val.