• Hem
  • ON Cloudmonster: Test & Recension

ON Cloudmonster: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av ON Cloudmonster:

On Cloudmonster är klassificerad som en maximalt dämpad tränare, men den känns mer som en mångsidig daglig tränare. Den har förmågan att hantera både långsamma och snabbare hastigheter tack vare sitt fjädrande Cloud-dämpningssystem som driver dig framåt. Cloudmonster är On:s mjukaste och mest dämpade tränare och otroligt rolig att springa i. Med On Cloudmonster får du en löparsko som ger dig enastående komfort och fjädrande känsla vid varje steg. Utforska nya möjligheter och upplev löpningens glädje med Cloudmonster på dina fötter!

Fördelar

- Väldigt bekväm att springa i
- Hög nivå av dämpning
- Mångsidig design

Nackdelar

- Lite för dyra för kvalitén

Vårt Betyg

Värde

6.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Är du en löpare som letar efter rätt sko för dig? Kanske har du hört talas om On Running och deras löparskor som ofta bär namnet ””Cloud””. I denna recension kommer jag att granska en av deras senaste modeller – On Cloudmonster. Jag hoppas att mina reflektioner och erfarenheter kommer att hjälpa dig att fatta ditt beslut.

Första intrycket

När jag först öppnade lådan och såg på Cloudmonster, påminde den mig om Nike Vapormax. Skoens underdel, Cloud-podsen, kändes som luftbubblorna på Vapormax. Promenader i dessa skor var en intressant upplevelse. De små cylindriska bitarna av gummi under sulan gav en mild kompression varje gång jag steg ner, vilket förutsåg en intressant löpupplevelse.

Jag märkte dock att storleken var lite större än väntat. Jag brukar bära US9, men för Cloudmonster fann jag att jag behövde gå ner en halv storlek. On använder samma storlekssystem som Hoka, Adidas och New Balance, så var försiktig om du använder brittiska storlekar.

Löpupplevelsen

När jag började springa i skorna, blev jag förvånad över hur mycket snabbare de kändes än jag hade förväntat mig. Trots den generösa dämpningen var Cloudmonster inte lika mjuka som andra maxdämpade träningsskor. Istället fick jag en välbalanserad, daglig tränarsko-känsla.

Övergången från häl till tå var dock inte så mjuk som jag hade hoppats. Detta beror troligtvis på molnsegmenten som utgör yttersulan. Men i gengäld kändes Cloudmonster bra redan från början, utan någon inskolningsperiod.

Mellansula och dämpning

ON Running har förbättrat sitt CloudTec-system i Cloudmonster och uppnår en mjukare dämpning än tidigare modeller. Det används Helion-skum som har visat sig vara hållbart och responsivt. Skon är tydligt konstruerad för att hantera långdistanslöpning, vilket också stärks av skons konstruktion och känsla.

Men är Cloudmonster lika mjuk som löparskor från andra tillverkare, t.ex. Hoka One One eller ASICS? Nej, det skulle jag inte säga. Men, som vi kommer till senare, kan detta vara en fördel beroende på vad du söker i en löparsko.

En fascinerande aspekt av Cloudmonster är dess Speedboard, en flexibel platta inbäddad i mellansulan. Det bidrar till att ge löparskon en snabb känsla och gör det lätt att öka takten, en sällsynt men välkommen egenskap i en maxdämpad löparsko.

Yttersula

Cloudmonster har 5 horisontella rader av moln som bildar dess yttersula, med gummi både i hälen och framfoten för extra slitstyrka. Det exponerade gummit på Clouds har mycket bra grepp på flera underlag, men notera att skon kanske inte har lika lång hållbarhet som vissa andra maxdämpade träningskor.

En intressant detalj är ett långt, djupt, friliggande spår som exponerar Speedboard och ger extra dämpning. Det finns även breda flexspår mellan alla rader av Clouds vilket gör att de kan plattas till vid belastning.

Ovandel

Cloudmonster har en otroligt bekväm ovandel. Insidan känns sammetslen och passformen är utmärkt. Den har en plös i burrito-stil, tunn och platt men utan att skapa något obehagligt tryck ovanpå foten.

Även om Cloudmonster i sin storlek känns något stor, är passformen smal i mellanfoten, framfoten och tåboxen. Om du har en bred fot eller en fot med hög volym, kan det vara bra att tänka på det.

Ett plus är att Cloudmonster erbjuder reflektivitet – stora reflekterande logotyper på skons mittfot och mindre logotyper på tåboxen. Det är en sällsynthet i dag och en mycket välkommen detalj för tidiga morgonlöpare.

Sammanfattning

ON Running Cloudmonster är en spännande och unik löparsko som lyckas skilja sig från mängden. Med dess förbättrade CloudTec-teknik och Speedboard erbjuder den en upplevelse som är svår att hitta i andra löparskor.

Även om det inte kan leva upp till sitt namn i fråga om att erbjuda en känsla av ””att springa på moln””, har det en imponerande balans mellan dämpning, respons och hastighet. För den rätta löparen kan detta vara den perfekta skon, men dess unika form är inte till allas tycke.