• Hem
  • ON Cloudrunner: Test & Recension

ON Cloudrunner: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av ON Cloudrunner:

Cloudrunner är det senaste tillskottet i ON:s löparutbud. Den tar ON:s välbeprövade och unika egenskaper (Cloudtec och pods) och kombinerar dem med mer traditionella egenskaper. Denna kombination resulterar i en hållbar och bekväm löpning, men dess nackdelar hindrar den från att bli en daglig tränare. Med Cloudrunner får du en löpsko som levererar pålitlig komfort och hållbarhet, men om du letar efter en sko för daglig användning kan det finnas bättre alternativ. Ta steget och upplev ON:s unika teknologi och egenskaper med Cloudrunner!

Fördelar

- Bekväm dämpning
- Bra passform med stöd
- Mycket bekväma
- Bra slitstyrka

Nackdelar

- Inte särskilt responsiva i känslan
- Ingen bra nadningsförmåga

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Vem ska köpa ON Cloudrunner?

ON Cloudrunner är ett utmärkt val för löparen som vill testa ON:s unika teknik för första gången.

Vem ska undvika ON Cloudrunner?

Om du söker en daglig tränare som kan hantera alla typer av träningspass med fördel, kanske Cloudrunner inte är rätt val för dig.

Introduktion till ON Cloudrunner

ON Cloudrunner är ett av de senaste tillskotten till ON:s sortiment av löparskor. Ett schweiziskt märke som jag först stötte på 2018 med deras Cloudflyer-modell, ett par lätt responsiva stabilitetsskor som snabbt blev en favorit för mig. Nu, fyra år senare, ser jag ON:s skor överallt och de har expanderat sitt sortiment, inklusive denna nya modell.

Cloudrunner är en del av ON:s stabilitetsserie, tillsammans med Cloudestratus och Cloudflyer, med måttlig dämpning och stabilitet. Med ett pris på runt 1500 kronor placerar den sig mitt i ett trångt fält av stabilitetsskor, där den konkurrerar med sådana som Brooks Adrenaline, Hoka Arahi, Saucony Guide och ASICS GT 2000. Enligt min egen erfarenhet är dess åkning ganska lik Saucony Guide.

Första intrycket av ON Cloudrunner

När jag först öppnade lådan för Cloudrunner, var jag förvånad över dess utseende. Det var klart att det var en ON-sko, men med mer dämpning runt de karakteristiska Cloudpods. Skons design och unika färgkombinationer gör den direkt igenkännlig som en ON-sko.

Mitt första intryck när jag provade dem var en märkbar fjädring och komfort, vilket direkt gjorde mig ivrig att testa dem under löpning. Min första runda med skorna var på en 5 mil lång kuperad rutt, där skorna presterade bekvämt och smidigt.

ON Cloudrunner Övre

Övre delen av ON Cloudrunner är gjord av ett dubbelt lager av slitstarkt ””engineered mesh”” som efter 100 mil fortfarande visade minimalt slitage. Övre delen var komfortabel med tillräcklig dämpning från häl till tå. Dock lämnade andningsförmågan något att önska, troligen på grund av det tjocka, dubbla lagret av mesh.

ON Cloudrunner Sula Enhet

ON Cloudrunner har en yttersula gjord av CloudTec Rubber, med tjockare delar i framfoten och hälen för ökad hållbarhet och stötdämpning. Mellansulan är gjord av ””Zero gravity foam””, en lätt och mjuk blandning som tillsammans med Cloudpods ger en studsande känsla vid varje steg. Dock kände jag att energiåtergivningen vid tåavslag kunde vara bättre.

Mellansulan har en vagga-liknande design som hjälper till att ge skon ökad komfort. Cloudrunner innehåller också en ””guiderail”” som löper från hälen till mellanfoten på insidan, vilket ger extra stabilitet. Stabiliteten kändes som måttlig till medelhög för mig. Dess 9 mm drop tillsammans med en bredare bas än andra ON-modeller hjälper också till att öka stabiliteten.

I mitten av mellansulan hittar du en ””speedboard””. Det är ett styvt stycke som sträcker sig från hälen till mellanfoten och ger extra struktur till mellansulan, vilket hjälper till att driva dig framåt. Men enligt min upplevelse hade detta en minimal effekt och jag önskade mer respons vid tåavslut.

Slutsats om ON Cloudrunner

ON Cloudrunner är en intressant blandning av ON:s unika design med mer traditionella element. Skons styrkor ligger i dess studsig och bekväm känsla samt dess hållbarhet i både mellansula och övre. Den breda basen och det nya ””zero gravity””-skummet bidrar också till att ge en stabil känsla.

Å andra sidan lämnar skon lite att önska när det kommer till energiåtergivning vid tåavslag, vilket kan göra att du känner att du jobbar hårdare under din löpning. Dessutom har överdelen inte bästa andningsförmåga på grund av det dubbla lagret av mesh.

ON Cloudrunner kan ses som en ””gateway””-sko för löpare som är nyfikna på ON men inte är redo att fullt ut omfamna deras unika teknik. Den erbjuder en mer traditionell känsla som liknar andra löparskor på marknaden.

Sammanfattningsvis är ON Cloudrunner en bekväm och hållbar sko som kan hantera många mil, men dess nackdelar hindrar mig från att rekommendera den som en daglig tränare.