• Hem
  • On Cloudsurfer 7: Test & Recension

On Cloudsurfer 7: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av On Cloudsurfer 7:

On Cloudsurfer är utformad för att vara en daglig löparsko, men den känns mer som en maximalt dämpad sko på grund av sin plyschiga löpning. Dess ovandel är förstklassig när det gäller komfort och den passar bäst för korta löprundor i lugnt eller återhämtningsfart. Denna senaste version av Cloudsurfer har genomgått en total omgörning och känns helt annorlunda än sina föregångare eller någon annan On Running-sko på grund av hur mjuk och len den är. Med On Cloudsurfer får du en löparsko som ger dig en lyxig och bekväm löpning varje gång. Ta steget och upplev den fantastiska känslan av Cloudsurfer på dina fötter!

Fördelar

- Lätta att springa in
- Extremt bekväma med premiumkänsla
- Unik och lätt att springa i

Nackdelar

- Kan bli lite varma
- Inte särskilt mångsidig

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

ON Cloudsurfer 7 är en unik löparsko som är avsedd att ge en supermjuk och plysch åkning. Det är en idealisk sko för lätta löpare som inte behöver mycket struktur, och är bäst anpassad för långsamma löprundor.

Är du i jakt på en allround träningssko som fungerar för en mängd olika löprundor och tempon? Då kan Cloudsurfer 7 vara mindre lämplig för dig. Den erbjuder nämligen känslan av en maxdämpad träningssko, vilket inte passar alla sorters löppass.

Första intrycket

Min första erfarenhet med Cloudsurfer 7 var mycket positiv. Omedelbart märkte jag en mjukhet under foten som saknats i tidigare ON-modeller. Min första löprunda med dem, en 9 km lätt löptur, var en verkligt njutbar upplevelse. Övergångarna kändes smidiga, och löpningen kändes unik tack vare mellansulans geometri.

En viktig punkt att notera här är skons extremt bekväma ovandel. Med dess generösa vaddering och släta insida är Cloudsurfer 7 bland de mest bekväma löparskorna jag har provat.

Ovandel

Ovandelen på Cloudsurfer 7 är utmärkt, särskilt på grund av hur generöst vadderad både kragen och tungan är, samt hur slät insidan av ovandelen är. Dessa funktioner tillsammans skapar en otroligt bekväm känsla, vilket gör skon till en utmärkt promenadsko för avkoppling efter löpturen.

Fotlåsningen är fantastisk utan att du behöver använda en löparknut, och det finns ingen tungglidning tack vare en inre strumpa som håller tungan på plats. Ovandelen är kraftigt vadderad, vilket gör skon varm och mer lämplig för vinterlöpning eller svalare klimat.

Sula

Cloudsurfers sula är unik tack vare sin förmåga att komprimeras väldigt lätt när den belastas. Denna känsla av att du faktiskt går på moln i en On Running-sko är ett stort steg framåt för märket.

Skon passar bra för återhämtningspass och lätta löprundor med hastigheter långsammare än 6 minuter per kilometer (9:40 per mile) tack vare sin mjuka dämpning och utmärkta stötabsorbering.

En stor skillnad mellan Cloudsurfer och andra ON-modeller är att den saknar de så kallade ””cloud pods”” på yttersulan. Resultatet? Supermjuka övergångar som ökar komforten i löpningen.

Slutsatser

ON Cloudsurfer 7 är definitivt den första skon från On Running som lever upp till namnet ””cloud””. Dess mjuka och smidiga känsla gör den mycket rolig att springa i. Cloudsurfer kommer att bli en fast punkt i min rotation av löparskor.

Även om Cloudsurfer 7 inte är tillräckligt mångsidig som en daglig träningssko, är dess ovandel en av de bekvämaste på marknaden och gör den värd att överväga. Med tanke på dess höga komfort och innovativa design, är det en utmärkt sko att prova om du är nyfiken på ON:s sortiment.

Trots dessa positiva aspekter, känns priset för en sko som marknadsförs som en daglig tränare lite högt. Men kom ihåg, du betalar en premium för det schweiziska märket.