• Hem
  • Puma ForeverRun: Test & Recension

Puma ForeverRun: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Puma ForeverRun:

PUMA ForeverRun Nitro är en fröjd att springa i: den perfekta kombinationen av mjukhet, fjädring och stöd i sulan och en bekväm känsla, särskilt under foten och runt en generöst vadderad häl. Detta är ett toppalternativ för daglig träning, kort eller lång.

Fördelar

- Riktigt snygg modern design
- Oerhört bekväm design med kraftig och lättanvänd ögla vid hälen
- Slitstark och stabil konstruktion

Nackdelar

- Små stenar har en tendens att fastna i yttersulan

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

PUMA, det kända skoföretaget och systerbolag till adidas, har lanserat sin senaste löparsko, Puma PUMA ForeverRun Nitro. PUMA, grundat av Rudolf Dassler i Tyskland i slutet av 1940-talet, har försökt sig på stabilitetsskor med en ny teknik: ”kväveinsprutat” skum i två densiteter för bästa möjliga dämpning men också stöd och respons. Denna sko är en stabilare version av deras neutrala Magnify NITRO-modell med maxdämpning och deras kortdistanssko Liberate NITRO.

Första intryck

Vid första anblick ser PUMA ForeverRun Nitro både snygga och väldämpade ut. Skon är dekorerad med fläckliknande fläckar, vilket liknar mönstret på en ung puma. Den initiala promenaden i köket ger en känsla av ”uppochnedvända sugkoppar” på undersidan, tack vare den extra svävande känslan från mellansulan med dubbla lager.

Ovandel

Ovandelen på skon består av två tunna lager av genomskinlig, ventilerande mesh, dekorerad med ett ”ung puma”-mönster av tjockare ”fläckar”. Skon inkluderar också en lätt tåkåpa, förstärkningar av snörhålen med slät gummiplast, en bred och halvklyftad tunga och PWRTAPE-överlägg som löper genom hela ovandelen för extra förstärkning.

Sula

Mellansulan är mjuk och dynamisk. Den inre, mindre täta kärnan i mellansulan välkomnar foten medan en mer fast version av detta kväveinfuserade superkritiska EVA NITRO-skum fungerar som en lägre hälräknare och leder foten framåt. Yttersulan är greppvänlig med PumaGrip-teardrop- och triangeldesign i gummit som greppar och utskurna ur mellansulan för att ge fönster till den mjuka inre kärnan.

Slutsatser

Puma PUMA ForeverRun Nitro är en sko full av teknik och detaljerad design. Materialen och den effektiva men ändå bekväma designen gör detta till en av mina dagliga favoritskor. Jag rekommenderar den till cross country-löpare upp till halvmaratonlöpare i höst, precis som jag rekommenderar den till min tiondeklassare!

Denna satsning på stabilitet för deras NITRO-linje landar solitt i kategorin ”lätt stabilitet”. De som letar efter mer struktur än en neutral sko kommer att hitta det här. De som letar efter en traditionell stabilitetssko kommer dock att sakna den.

Vem ska köpa Puma PUMA ForeverRun Nitro?

Löpare med behov av dämpning till neutral till lätt stabilitet som ökar sina kilometer kommer att dra nytta av stödet och dämpningen i denna PUMA. Använd den för ett brett spektrum av daglig träning, från snabbhetsträning till långdistanslöpning och återhämtning.

Vem ska inte köpa Puma PUMA ForeverRun Nitro?

Hoppa över ForeverRun Nitro om du vill ha en fast mellanfot som står emot vridningar och böjningar under tryck – i så fall ska du titta på adidas Boston eftersom ENERGYRODS håller mellanfoten styv. Om du är hård mot framfotsöverdelar kanske detta inte är din bästa sko eftersom de två tunna lagren av mesh kanske inte bär bra mot en ihållande stortå.