• Hem
  • Salomon Pulsar Trail: Test & Recension

Salomon Pulsar Trail: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Salomon Pulsar Trail:

Salomon Pulsar Trail markerar en stark fortsättning på Pulsar-dynastin, genom att erbjuda en sko som kombinerar framstående teknik med komfort och stabilitet. Den innovativa Energy Blade-teknologin, tillsammans med Energy Surge-skummet, ger en utmärkt energiåtergivning och respons, vilket gör skon till ett bra val för både nybörjare och erfarna traillöpare. Trots vissa nackdelar med greppet på hala stenar och ovandelens andningsförmåga, står Pulsar Trail starkt som en mångsidig trailsko för alla typer av terräng och distanser. Med sin utmärkta fotlåsning och robusta konstruktion, kan Salomon Pulsar Trail vara din nästa pålitliga partner på spåret.

Fördelar

- Extremt bekväma med som håller fötterna på plats
- Bra skydd både runt tåboxen och ovansida
- Slitstark konstruktion

Nackdelar

- Sämre grepp på våta underlag
- Lite sämre andningsförmåga än konkurrerande modeller

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

9.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Salomon Pulsar Trail: En detaljerad recension

Efter att ha tagit världen med storm med den ursprungliga trailskon S/Lab Pulsar 2021, som först sågs bäras av ingen mindre än Kilian Jornet, den mest kända traillöparen och vinnaren av ikoniska traillopp under de senaste 10+ åren, är det inte konstigt att Salomon ville fortsätta Pulsar-dynastin. Men har deras övergång från den ”stupid light” rekordbrytande första Pulsar varit framgångsrik? Låt oss granska detta.

Skons konstruktion och teknologi

Från och med 2022 har det franska varumärket Salomon lanserat fyra nya skor: Pulsar Trail och Pulsar Trail Pro, samt Hypulse och Impulse. Alla dessa modeller använder sig av Salomons nya teknik, Energy Blade – en platta i skons mellansula, delvis inspirerad av alpina gemsers hovar, som syftar till att förbättra responsen och energiåterföringen i alla Salomons trailrunningskor.

Denna nya Pulsar-serie kombinerar Energy Blade med ett kraftigt skum och en Reverse Camber-konstruktion, vilket bör glädja dem som letar efter komfort och stabilitet på stigarna, samt energiåtergivning och respons.

Grepp (yttersula)

Salomon har alltid förlitat sig på sin Contagrip-teknologi för sin yttersula, vilket är deras akilleshäl för trailrunningskor. Pulsar Trail, trots sina 3,5 mm djupa dobbar, tenderar att glida på hala stenar. Däremot erbjuder de en smidig gång, vilket gör att de även kan användas på vägar om du inte har Salomons mer väg-till-trail-anpassade Sense Ride.

Dämpning (mellansula)

Pulsar Trail ligger mellan Salomon Ultra Glide, som har maximal dämpning, och de mer balanserade, lättviktiga modellerna som Salomon S/Lab Ultra 3. Tack vare Energy Surge-skummet känns skorna tillräckligt lätta samtidigt som de ger utmärkt energiåtergivning. Med en stapelhöjd på 32,6 mm under hälen och 26,6 mm under framfoten, skyddar Pulsar Trail dig från blandad terräng samtidigt som den ger en hyfsad känsla av marken.

Låsning av foten (ovandel)

Ovandelen på Pulsar Trail är tillverkad av ett enda lager tunn mesh som är ganska slitstarkt och tätt jämfört med andra modeller. När det gäller fotlåsningen är den superb, tack vare den inre EndoFit-hylsan som omsluter foten. Skon har även ett tåboxskydd, vilket är utmärkt för att skydda fötterna på tekniska stenpassager.

Turen

Recensenterna verkar enhälligt imponerade av Pulsar Trail. Den extra drivkraften från Energy Blade, kombinerat med det mjuka, men ändå responsiva Energy Surge-skummet, gör att dessa skor ger en utmärkt känsla på trailen. Skorna erbjuder mer flexibilitet än Sense Ride-skorna, en rymligare känsla än Sense Pro-serien, och en allmänt bra känsla för terräng- och tempolöpning.

Hållbarhet

Som en relativt lätt långdistanssko kan man förvänta sig att Salomon Pulsar Trail kan slitas ut relativt snabbt. Ovandelen är dock långlivad, även om det kan påverka andningsförmågan.

Slutsats

Om du letar efter ett par nya trailskor för alla årstider och alla typer av terräng, bör du inte leta längre än till Salomon Pulsar Trail. Denna sko kombinerar fartökande designelement med mjuk, bekväm dämpning och utmärkt fotlåsning, vilket ger nybörjare mer självförtroende på tekniska stigar och uppfyller kraven från mer erfarna löpare.

Salomon Pulsar Trail kan bli din nya go-to sko för alla typer av träningspass och distanser i terrängen!