• Hem
  • Salomon Ultra Glide 2: Test & Recension

Salomon Ultra Glide 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Salomon Ultra Glide 2:

Salomon Ultra Glide 2 är en anmärkningsvärt mångsidig trailsko. Den gör att du kan prestera bra på alla underlag och ger dig komfort som varar i flera mil.

Fördelar

- Mycket bekväma som inte tappar sin passform över tid
- Bra skosnören som inte går upp
- Mycket stabila

Nackdelar

- Inte särskilt bra under våta förhållanden

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Salomon Ultra Glide 2 är en löparsko som är skapad för att möta vad som än kastas i dess väg. Det är en dämpad vardagssko som kommer att göra varje löpare, oavsett nivå, glad att ha valt den. Den är utmärkt för trailrunning men fungerar också fint på landsväg.

Priset på 150 dollar kan tyckas vara högt, men givet skons funktionalitet och slitstyrka, anser jag att det är värt investeringen. Skon känns lätt trots sin maximala dämpning, och väger in på 9,1 oz för män och 8,4 oz för kvinnor. Hälens stapelhöjd är 32 mm och framfotens stapel är 26 mm.

Huvudfunktioner

En av de mest framstående funktionerna i Salomon Ultra Glide 2 är deras Quicklace snörningssystem. Detta är en personlig favorit för mig eftersom det ger en säker passform på nolltid. Yttersulan är tillverkad av Contagrip, vilket ger utmärkt grepp, och mellansulan har en energyFoam med en Reverse Camber. Denna kombination ger en böjd mellansulegeometri som gör att det känns som om du glider över marken när du springer.

Ovandelen ger en heltäckande, säker och låst passform och du kan tacka Salmons Endofit och Sensifit för det. Dessa teknologier ger en slags ”andra hud”-känsla och håller foten säker och stabil i skon.

Intryck

När jag först drog ut Salomon Ultra Glide 2 ur lådan blev jag positivt överraskad över hur lätta de kändes. När jag väl hade dem på mig, märkte jag hur otroligt bekväma de kändes på mina fötter. Det är verkligen som att ha fötterna inkapslade i mjuka kuddar.

Min första löprunda var på en grusväg. Med en blandning av lösa stenar, kompakt underlag och asfalt, var det ett utmärkt sätt att testa skon. Jag upplevde att skon hjälpte mig att drivas framåt och gjorde att mina ben inte kände sig trötta även efter en löprunda på 5 miles.

Skydd och Slitstyrka

Salomon Ultra Glide 2 erbjuder ett bra skydd för fötterna. Ovandelen är välventilerande och skyddande. Tåboxen skiljer sig något från den tidigare modellen och ger bra skydd där det behövs. Yttersulan ger dina fötter full täckning från att känna stenarna eller rötterna på ett spår men låter dig fortfarande känna dig ansluten till marken.

Jag har använt skon ganska tufft och förutom lite smuts, har det inte funnits något märkbart slitage på dem. Detta är ett bevis på skons robusta konstruktion och kvalitetsmaterial.

Respons och Hastighet

Responsen i Salomon Ultra Glide 2 är fantastisk. När mina ben börjar bli trötta är det då jag verkligen kan uppskatta energyFoam-mellansulan. Den ger långvarig dämpning samtidigt som den ger en fjädrande återgång vid varje steg.

För snabbare löprundor är skon bra så länge underlaget är torrt. I våta eller leriga förhållanden tycker jag att de saknar lite grepp.

Komfort och Passform

Komforten och passformen i skon är fantastisk. Detta tack vare Salomons ovandelskonstruktion med deras EndoFit och SensiFit teknologier. EndoFit har en hylsa inuti skon som är gjord för att krama foten på alla de rätta ställena för att säkerställa att den passar exakt. SensiFit™ ”omsluter foten från mellansulan till snörningssystemet och ger en säker, tät och praktiskt taget skräddarsydd passform runt hela foten.”

Slutsats

Salomon Ultra Glide 2 har inte gjort mig besviken. Den är byggd för att vara en maximalt dämpad trailsko som är redo att ta sig an allt som kastas i dess väg. Om du är på jakt efter en ny trailsko kan du göra dig själv en tjänst och köpa ett par av dessa.