• Hem
  • Saucony Cohesion 16: Test & Recension

Saucony Cohesion 16: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Cohesion 16:

Saucony Cohesion 16 är en mycket grundläggande löparsko som riktar sig till den prismedvetna löparen som letar efter en enkel sko. Det är en utmärkt val för nybörjare som testar löpning för första gången, medan erfarna löpare kan använda den för lätta pass och korta distanser (5-10 km). Med Saucony Cohesion 16 får du en pålitlig och prisvärd löparsko som tar hand om dina fötter och ger dig den komfort du behöver för att utforska löpningens värld. Ge dig själv det grundläggande verktyget för att kickstarta din löpresa och upptäck glädjen med att springa!

Fördelar

- Bra grepp
- Slitstarka och hållbara
- Bra pris för kvalité

Nackdelar

- Inte lika mångsidig som vissa mer avancerade modeller
- Passar bäst för kortare distanser

Vårt Betyg

Värde

10.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Saucony Cohesion 16 är en utmärkt val för nybörjare som vill prova löpning eller erfarna löpare som söker ett par skor för lättare dagar med kortare löpsträckor (3-6 kilometer). De erbjuder en budgetvänlig lösning, som kombinerar löpning och gymkomfort, utan att kompromissa med kvaliteten. Om du är budgetmedveten och letar efter en mångsidig sko, kommer Cohesion 16 att passa dig väl.

Vem är den inte för?

Om du är en löpare som söker dämpning, ett rockerelement eller behöver en sko för långa löprundor över 6 mil, bör du leta någon annanstans. Saucony Cohesion 16 är inte utformad för att tillfredsställa dessa behov.

Första intrycket

När jag först öppnade lådan var jag positivt överraskad av kvaliteten på skon givet dess pris. Med en vadderad tunga och en tjock gummisula kändes skon robust och välbyggd. På foten kändes de mjukare än de såg ut, men saknaden av de senaste teknikerna var tydlig när jag började röra mig.

Första löprundorna med dessa skor var enkla och krävde inte någon inbrottsperiod. De kändes bra direkt ur lådan och övergick smidigt från promenad till löpning och till enkel styrketräning i gymmet.

Ovandel

Ovandelen är väldesignad och komfortabel. Den mjuka plösen passar bra på foten och hela ovandelen är tillverkad av mesh, vilket ger tillräcklig komfort även under varma eftermiddagslöpningar. Den är inte lika ventilerande som Saucony Ride 16, men jag kände inte att mina fötter blev överhettade. Hälkragen är också mjuk och sitter tätt mot foten. Snören var helt okej och gick aldrig upp på mig.

Sulenhet

Mellansulan är gjord av VERSARUN, ett EVA-skum som ger anständig dämpning, men det finns bättre skum på marknaden. Om du är ute efter en sko som erbjuder mycket mjuk dämpning, kommer du att finna att Cohesion 16 är något på den fastare sidan. Efter en körning på 5-6 kilometer kände jag att komforten minskade.

Till skillnad från Saucony Ride 16, är dessa skor inte lika mjuka och resan är inte lika komfortabel. Yttersulan är dock gjord av tjockt gummi som ser ut att kunna stå emot många mils löpning.

Grepp och stabilitet

Saucony Cohesion 16 erbjuder ett bra grepp under de flesta förhållanden, inklusive våta vägar. Under de varmare månaderna som jag testade skorna på, upplevde jag inga problem. Jag kan dock inte kommentera hur de presterar under snöiga och isiga förhållanden.

Mitt enda klagomål gäller skons stabilitet vid skarpa svängar. Skon följde inte riktigt min fot, vilket gjorde att jag kände mig obekväm vid snabba svängar. Dock är detta en mindre nackdel och kanske inte märks om du inte ofta tar skarpa kurvor under dina löprundor.

Slutsats

Saucony Cohesion 16 är en bra sko, speciellt för kortare körningar upp till 5-6 kilometer. Din fot förblir bekväm, skon greppar vägen väl och löpningen känns bra.

Det är ingen toppsko för den som söker mjukare löpning, bra stötdämpning från skummet eller en lättare sko. Men om du söker en allroundsko för kortare körningar, promenader i grannskapet, ärenden och gymträning, kommer dessa skor att fungera väl.

Med ett prisvärt erbjudande, rekommenderar jag starkt Saucony Cohesion 16 till nybörjare eller tillfälliga löpare som inte vill spendera en förmögenhet på löparskor.