• Hem
  • Saucony Endorphin Pro 3: Test & Recension

Saucony Endorphin Pro 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Endorphin Pro 3:

Saucony Endorphin Pro 3 är en mångsidig tävlingssko med generös dämpning och bra stabilitet. Den klarar allt från lugna löprundor till snabba träningspass, men den har inte samma explosivitet som vissa andra tävlingsskor med kolfiberplatta, vilket gör att den inte känns lika snabb. I version 3 finns det mer skum och en bredare bas, vilket gör den mjukare och mer stabil. Men den nya minimala ovandelen är en halv storlek för liten. Med Saucony Endorphin Pro 3 får du en pålitlig tävlingssko som ger dig bra dämpning och stabilitet, perfekt för att prestera på toppnivå under dina tävlingar. Ge dig själv den extra kanten och spräng fram mot mållinjen med Endorphin Pro 3!

Fördelar

- Väldigt lätta och smidiga
- Hög nivå av dämpning
- Håller foten på plats
- Fantastisk andningsförmåga

Nackdelar

- Smal passform
- Inte särskilt slitstark yttersula

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Saucony Endorphin Pro 3 är en unik racer som ger både framdrivning och snabba övergångar, tack vare dess S-formade kolfiberplatta och SpeedRoll-teknik. Skon är oerhört hållbar med ett starkt yttersulegummi och en pärlformad PEBA-mellansula.

Jag har kört många kilometer i mitt par, främst för träningspass och tempolopp, men den har inte använts för några lopp. Jag finner att jag föredrar en mjukare, mer framdrivande racer för långdistanslopp och tyvärr når inte Endorphin Pro 3 upp till de högsta nivåerna i racingskorkategorin för mig.

Första Intryck

När jag först snörade på mig skorna för ett intervallpass bestående av 6 x 1 km intervaller, var jag omedelbart imponerad av hur mycket mjukare och mer dämpad känslan var. Jag kände att jag definitivt kunde springa ett helt maraton i dem. Dock upplevde jag att framfoten och tåboxen kändes extremt smala, vilket var obekvämt. Om jag skulle köpa skon igen, skulle jag välja en halv storlek större.

Ovandel

Ovandelen på Endorphin Pro 3 andas fantastiskt väl och konkurrerar med Alphaflys AtomKnit. Den är smal, särskilt i framfoten och tåboxen, vilket kan vara obekvämt för vissa löpare. Jag rekommenderar att gå upp en halv storlek om du planerar att köpa den.

Sula Enhet

Mellansulan i Endorphin Pro 3 är imponerande. Det har nu den nivå av dämpning jag förväntar mig av en långdistanssko för maratonlopp. Mellansulan är bredare, vilket gör skon mer stabil och gör det mycket lättare att ta snabba svängar.

Slutsatser

Saucony Endorphin Pro 3 har genomgått några betydande förbättringar jämfört med dess föregångare. Men den når fortfarande inte upp till toppnivå när det gäller långdistansskor. Trots dess förbättringar ger den mig inte samma nivå av fartassistans som andra skor, som Vaporfly Next% 2, Metaspeed Sky 1, Alphafly Next% 1 och Adios Pro 3.

Om du söker en prisvärd, stabil och väl dämpad långdistanssko är Saucony Endorphin Pro 3 ett utmärkt val. Men, om du har breda fötter eller föredrar en minimal löpupplevelse, kanske den inte passar dig bäst. Denna sko är en del av racerskor med kolfiberplatta som framhäver effektivitet och ger en skön boost.