• Hem
  • Saucony Kinvara 13: Test & Recension

Saucony Kinvara 13: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Kinvara 13:

Saucony Kinvara 13 är ett fantastiskt val för en superlätt daglig tränare. Det är en minimalistisk sko som är byggd för hastighet. Med en uppgraderad ovandel som är felfri, har Saucony verkligen lyckats med denna nya version. Med Saucony Kinvara 13 får du en löparsko som ger dig den ultimata kombinationen av lätthet, snabbhet och komfort. Känn kraften i varje steg och uppnå nya hastighetsrekord med dessa prestandadrivna skor. Ge dig själv fördelen av Kinvara 13 och låt dina löprundor bli ännu mer fantastiska!

Fördelar

- Lättviktsalternativ
- Bekväm passform
- Fantastiskt pris

Nackdelar

- Inte tillräckligt bra dämpning för längre distanser

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Kinvara är en populär modell från löparskojätten Saucony, känd för sin fjäderlätta vikt och design för en naturlig löpställning. Den nydesignade ovandelen ger skon ett elegant utseende och en perfekt passform. Jag har haft möjligheten att testa denna sko i flera veckors intensiv löpning, och här är mina tankar om Saucony Kinvara 13.

Första intrycket

När jag först öppnade lådan, var mitt omedelbara intryck att skorna såg enkla ut. Med en färgpalett av svart, vitt och grått gav de en minimalistisk känsla. Men skönheter ligger i detaljerna, skorna är välgjorda och utstrålar kvalitet.

När jag satte på mig skorna, var det första jag märkte den utomordentliga låsningen och hur mycket mina fötter var kopplade till marken. De erbjuder en nästan toffelliknande känsla och jag kunde känna marken under mina fötter med varje steg jag tog.

Funktioner och passform

Kinvara 13 är mycket lätt, damversionen väger endast 6,2 oz (184g) och herrversionen 7,2 oz (213g). Denna lätthet är både en fördel och nackdel – den gör skon idealisk för korta snabba löpningar, men jag fann att den inte erbjöd tillräckligt stöd för längre sträckor.

Ovandelen har fått en ansiktslyftning som jag uppskattar mycket. Den är sömlös och kramar foten på alla rätt ställen. Den känns extremt bekväm och ger mer utrymme för tårna, tack vare det stretchiga materialet. Men trots detta erbjuder skon en säker passform. Ovandelen är tillverkad av mesh i ett lager som ger förbättrad passform, flexibilitet och exceptionell andningsförmåga.

Mellansulan erbjuder samma grundläggande PWRRUN som Kinvara 12, vilket innebär att det inte finns någon skillnad mellan de två versionerna. Skon är flexibel och ger bra respons vilket ger en mycket naturlig löpkänsla.

Löpupplevelse

Den första löpturen i Kinvara 13 var lite av en omställning för mig eftersom jag är van vid skor med plattor eller extra dämpning. Men jag uppskattade hur de tvingade mig att arbeta hårdare och justera min löpform.

För korta snabba löprundor eller intervallträning var Kinvara 13 mitt favoritval. Dess lätthet och reaktivitet gör det till en utmärkt prestandasko. Men för längre sträckor kände jag att det saknades tekniska funktioner som ofta finns i andra dagliga tränare.

Hållbarhet och slitstyrka

Efter över 50 miles av löpning, visar skorna inga större tecken på slitage, vilket är ett positivt tecken. Dock upptäckte jag att skorna inte presterade lika bra på hala eller våta vägar, och jag skulle rekommendera att använda dem i torra förhållanden.

Prisvärdhet

Till ett pris på cirka $120 tycker jag att Kinvara 13 är prisvärd. Kvaliteten, komforten och hållbarheten gör detta till ett värdigt köp, särskilt för löpare som föredrar en lätt och responsiv sko.

Hållbarhet

En annan noterbar aspekt av skon är dess miljövänliga design. Meshöverdelen är tillverkad av 100% återvunnet material och 90% av resten av de övre materialen är också återvunnet. Detta är en välkommen åtgärd från Saucony och en som jag uppskattar mycket.

Slutsats

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Saucony Kinvara 13 är ett bra val för löpare som föredrar en lätt och responsiv sko. Den passar bra för korta snabba löprundor och intervallträning, men kanske inte det bästa valet för längre distanser. Det minimalistiska, miljövänliga tillvägagångssättet och komforten gör detta till ett starkt alternativ för daglig träning. Även om den inte är min favorit bland alla dagliga tränare jag har provat, kommer jag definitivt att fortsätta använda den för mina korta löprundor. Bra jobbat, Saucony!