• Hem
  • Saucony Kinvara 14: Test & Recension

Saucony Kinvara 14: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Kinvara 14:

Saucony Kinvara 14 är en smidig och mångsidig löparsko med en välbalanserad löpning. Den är designad för snabbare löpningar men klarar även lugnare tempo lika bra tack vare sin stabilitet. Dess brist på yttersula ger en superslät löpning. Version 14 har uppdaterats med en lättare och mer ventilerande ovandel, en tjockare mellansula och en PWWRUN+ innersula. Den har en mjukare löpning med djupare dämpning än tidigare Kinvara-modeller och den väger också mindre än sin föregångare. Med Saucony Kinvara 14 får du en löparsko som ger dig den perfekta kombinationen av smidighet, komfort och prestanda. Upplev en oöverträffad löpning och känna skillnaden med Kinvara 14 på dina fötter!

Fördelar

- Bra studs i löparsteget
- Lättare och bättre dämpning än tidigare generation
- Mycket bra andningsförmåga

Nackdelar

- Stor plös
- Sulan slitstyrka är inte den bästa

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vem ska köpa Saucony Kinvara 14?

Kinvara 14 från Saucony är ett utmärkt val för löpare som söker en lätt, snabb träningsko och inte föredrar styva, pläterade träningsskor. Om du uppskattar en vardaglig träningsko som erbjuder en vadderad, mjuk gång och inte är särskilt bekymrad över yttersulans hållbarhet, är Kinvara 14 också ett passande alternativ.

Vem bör inte köpa Saucony Kinvara 14?

Löpare som föredrar maximalistiska tränare med en styv, snärtig framfot kommer att finna att Kinvara 14 inte uppfyller deras behov. Denna sko har en avslappnad, flexibel framfot som lämnar det mesta av arbetet till din fot när du vill öka tempot.

Introduktion

Till att börja med, jag har aldrig varit särskilt lockad av Kinvara-serien. Jag har alltid haft en förkärlek för tjocka mellansulor med djup dämpning. Kinvara är en lätt tempotränare med hög markkänsla, en skokategori som gradvis dör ut då mellansulorna blir tjockare och mer dämpade.

Men Kinvara 14 var en överraskning. Trots sina tunnare mellansulor kändes skon behaglig under min första löprunda på 10 km, utan att kräva någon inskolning. De adjektiv som bäst beskriver min upplevelse är smidig, naturlig och lätt.

Överdel

Överdelen på Kinvara 14 är tydligt inspirerad av Endorphin Pro 3:s överdel. Den är lätt, andas och meshen har till och med samma gnistrande finish som Pro 3. Passformen och komforten i ovandelen är exceptionell för mina smala fötter, men finns också i en bred 2E-version.

Sula

Trots att Kinvara 14 marknadsförs som en speed trainer, tycker jag att den är väldigt mångsidig. Den är tillräckligt mjuk för mina långsamma steg och dess lätta konstruktion gör att jag kan öka min kadens och hastighet när jag vill. Jag tyckte att Kinvara 14 var bättre för snabbare, kortare löprundor än Ride 15.

Sulan på Kinvara 14 har samma uppsättning som Ride 15 med en PWRRUN (EVA) mellansula och en mjukare PWRRUN+ (PU) innersula. Den stora uppdateringen av sulan på Kinvara 14 är bytet från ett tunt PWRRUN+-topplager till en tjock PWRRUN+-innersula som ger extra dämpning och mjukhet.

Slutsatser

Efter flera löprundor i Saucony Kinvara 14 kan jag säga att det är en allroundsko som lyckas balansera många motstridiga aspekter på ett tillfredsställande sätt. Det är en lätt sko som ändå erbjuder tillräckligt med stöd och dämpning för att vara bekväm under längre löprundor.

Passformen är smal men inte obekväm, vilket gör den till en bra sko för dem med smala fötter. De som har bredare fötter kanske vill överväga att pröva den bredare versionen av skon.

Sulan är anmärkningsvärt flexibel och ger en bra känsla av marken, samtidigt som den erbjuder tillräckligt med dämpning för att förhindra obehag eller skada. Detta gör den till en bra sko för både snabba intervallträningar och långdistanslöpningar.

Materialet i ovandelen är lätt och andas väl, vilket gör att skon är bekväm att bära även under varmare förhållanden. Jag uppskattade också det snygga och moderna utseendet på skon, vilket är ett trevligt plus.

Slutligen kände jag att Saucony Kinvara 14 är en fantastiskt mångsidig löparsko som fungerar väl för en rad olika typer av löpning. Det kan inte vara en sko för alla, men för rätt person kan den verkligen skinna.

Mitt huvudbudskap skulle vara att om du är en löpare som söker en lätt, snabb sko som också kan stå upp för mil efter mil av träning, bör du verkligen överväga att prova Saucony Kinvara 14.