• Hem
  • Saucony Triumph 19: Test & Recension

Saucony Triumph 19: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Triumph 19:

Triumph 19 är en fantastisk vardagskämpe. Denna moderat dämpade dagliga tränare är mjuk men inte överdrivet plyschig, vilket gör den idealisk för längre sträckor i lugnare tempo. PWRRUN-dämpningen är också mycket förlåtande för trötta ben, vilket gör den till ett föredraget val för återhämtningsdagar efter en tävling eller intensiva träningspass. Med Triumph 19 får du en pålitlig partner som tar hand om dina fötter och ger dig den komfort och dämpning du behöver för att ta dig igenom långa löprundor med lätthet. Ge dig själv en fördel och låt Triumph 19 bli din trogne följeslagare på vägen mot dina löpmål!

Fördelar

- Mycket bra andningsförmåga
- Bekväm sula
- Mångsidigt alternativ

Nackdelar

- För mycket stretch i skosnöret
- Inte lika responsiv som nyare generationen

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Första intrycket av Saucony Triumph 19

För att vara ärlig har jag historiskt sett inte varit någon förespråkare för stora dämpade löparskor och därför ofta valt bort Triumph till förmån för en mer trimmad och snabbare modell som Kinvara. Men efter att ha samlat på mig många löpmil och sett mina mål förändras, så började Triumph 19 verka som ett mer tilltalande alternativ.

Med dess PWRRUN-mellansula och den försvunna ISO-passformen, var jag mottaglig för att ge dessa skor en ärlig chans. Redan när jag satte på mig skorna, kändes de otroligt bekväma, likt ett par gamla pålitliga jeans. Ovandelen var mycket enkel men gav ändå en luftig och plyschig känsla.

Mina första mil i skorna var smidiga och lätta, vilket fick mig att önska att jag inte varit så snabb att avfärda Triumph som bara en tung löparsko tidigare.

Mellansula och Sula Enhet

Fans av Triumph 18 kommer nog att märka att sulaenheten är nästan identisk med den tidigare versionen. Mellansulan T19 har generösa mängder av PWRRUN+-skum toppat med ett tunt lager Everun. Saucony har här tydligt visat att de följer principen ””if it ain’t broke, don’t fix it””.

Jag fann att sulan hade en trevlig densitet, inte för ””mushy”” men inte heller för hård. Den befinner sig precis mitt i mellan en fast respons och en mjuk kudde, vilket gör den mycket bekväm med precis rätt mängd dämpning för alla distanser och terrängtyper.

Däremot vid snabbare löpning, kändes sulan något slö och saknade den responsivitet som jag önskat. Denna mellansula är inte riktigt utformad för snabba tempo, men den utmärker sig verkligen som en pålitlig och hållbar sko för långdistanslöpning.

Yttersula

XT-900-yttersulan är återigen inte bara hållbar utan ger också tillförlitligt grepp över alla ytor jag löpt på, även på lätta spår. Detta är en heltäckande yttersula med längsgående spår som är väl placerade för att hålla skon flexibel och rullande med lätthet.

Ovandel

Ovandelen i Triumph 19 är gjord av ett konstruerat mono-mesh-material, vilket skapar en mycket lätt och andningsbar sko. Trots sin enkelhet har ovandelen fortfarande en premiumkänsla och passar bra i storlek. Den halvkilade tungan på skon är väl vadderad och ger en tryckfri passform.

På nackdelen, fann jag snörningen något besvärlig. De elastiska, tjocka snörena gjorde det svårt att få en säker passform över foten. Men det är något som enkelt kan lösas genom att byta ut snörena.

Slutsats

Mina fördomar mot Triumph har definitivt motbevisats med Triumph 19. Detta är inte en sko som kommer att imponera med blixtsnabba tider, men det är en sko som kommer att ge dig komfort för långa löpningar och mil efter mil.

Detta är ett utmärkt val för långa, lugna löpningar och för löpare som föredrar en mer traditionell löparsko. Även om detta inte kommer att vara mitt första val för tempodagar eller intervallpass, kommer den definitivt att hitta en plats i min löparskogarderob för de långa, lugna löpningarna eller när mina ben känner sig trötta och behöver lite extra stöd.