• Hem
  • Saucony Triumph 20: Test & Recension

Saucony Triumph 20: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Triumph 20:

Saucony Triumph 20 är en löparsko för långa sträckor och för daglig användning. Den erbjuder premiumfunktioner som definitivt inte kommer att göra dig besviken. Ge dig själv en förmån och unna dig ett par av dessa fantastiska skor. Med Saucony Triumph 20 får du en pålitlig och komfortabel löparsko som tar din löpning till nya höjder. Låt dina fötter njuta av den ultimata komforten och prestandan som Triumph 20 har att erbjuda. Det är dags att unna dig själv det bästa och ge dina löprundor en riktig boost!

Fördelar

- Hög nivå av bekvämlig dämpning
- För löpare som är ute efter lite av allt
- Mycket bra greppstyrka

Nackdelar

- Skosnörena är inte särskilt bekväma mot foten

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Hög

Vem ska köpa de?

Saucony Triumph 20 är perfekt för löpare som söker komfort i vardagen. Dessa skor är fantastiska för allt från din dagliga joggingtur till långdistanslöpningar där extra stöd är nödvändigt. För den som vill ha maximalt dämpade skor till promenader är de också ett bra val.

Vem ska inte köpa de?

Med så mycket att älska är det svårt att hitta anledningar att avstå från att köpa ett par. Men de kanske inte passar för de som inte är bekväma med skor med hög stapelhöjd. Även om skorna är ganska stabila, kan den extra höjden orsaka lite obehag. Dessutom skulle jag inte rekommendera dem som tävlingsskor. De klarar bra av att öka takten, men jag föredrar att bära dem för långdistans eller lugnare dagar.

Introduktion

Saucony Triumph 20 har blivit mina favoritskor för löpning just nu. De levererar på alla fronter och det är lätt att se varför Saucony fortsätter att producera denna modell. I denna 20:e iteration introduceras några uppdateringar som gör denna version bäst hittills: det nya PWRRUN+ skumdämpningssystemet är mjukare och lättare, och en nyligen uppdaterad geometri ger en mer dämpad underfot och en lätt ””rocker””-känsla. Dessutom är modellen veganvänlig och designad med återvunna material, vilket är ett steg mot en mer hållbar värld.

Saucony Triumph 20 väger 283g för en herrstorlek och 236g för en damstorlek med en häl-till-tå-förskjutning på 10mm. Med ett pris på cirka 1600 kronor ligger de i linje med kostnaden för de flesta träningskor på marknaden idag. De passar sant till storlek och ger gott om utrymme i tåboxen – precis lagom, inte för mycket.

Första intrycket

Jag blev genast exalterad när jag först öppnade lådan och såg färgerna. Färgen ””VIZIPRO”” dominerar skons framsida, och den här modellen har reflekterande detaljer som hjälper till att öka synligheten i svagt ljus – perfekt för tidiga morgonlöpningar eller kvällsrundor.

När jag tog på mig dem för första gången för en kortare 5 kilometers löpning på löpbandet, var känslan fantastisk. De är utan tvekan ett av de mest bekväma paren i min nuvarande rotation och är perfekta för återhämtningsdagar eller långa, lätta löpningar.

Ovandel

När du först tittar på denna sko, är det ovandelen som verkligen fångar uppmärksamheten. Den är väl tillverkad och genomtänkt, med en helt ny mesh-överdel som omsluter foten som en handske. Sauconys snörningssystem ger några extra låsfunktioner vid öglorna, men jag skulle gärna se en förbättring av de tjocka, runda snören som kan vara svåra att dubbelknyta.

Sulenhet

Sulan på denna sko är dess styrka. Sauconys nya PWRRUN PLUS-skum ger en mjuk och smidig åktur, oavsett om du springer eller bara går. Tack vare mellansulans material PWRRUN+ och Sauconys SpeedRoll-teknik finns det en liten vippa i Triumph som gör ett utmärkt jobb med att hjälpa till att övergå med lätthet.

Slutsats

Saucony Triumph 20 är en utmärkt investering om du letar efter en bekväm daglig löparsko. De är lätta och erbjuder så mycket dämpning överallt. Med dessa skor kan du känna att dina pengar är väl spenderade.